60g / Dr. Oetker / 303
zaslađivač
hidrogenizacija - tehnološki (industrijski) postupak prevođenja tečnih ulja u čvrste masti ("očvršćavanje" ulja) na visokim temperaturama, zagrejanim vodonikom, pomoću metalnih katalizatora pri čemu se dobijaju manje kvarljivi, stabilniji proizvodi; u zavisnosti od željene čvrstoće proizvoda, može biti potpuna ili delimična; nehidrogenizovana ulja imaju u mnogo većoj meri zadržana prirodna svojstva u odnosu na hidrogenizovana.
mono- i digliceridi masnih kiselina - emulgator, stabilizator
estri sirćetne kiseline i mono- i diglicerida masnih kiselina - emulgator, stabilizator, sekvestrant
glukoza (grožđani šećer)
stabilizator, zgušnjivač
oko 80% proteina kravljeg mleka je kazein
karboksimetilceluloza (natrijumkarboksimetilceluloza) - zgušnjivač, stabilizator, emulgator
dikalijum-fosfat - regulator kiselosti, emulgujuća so, emulgator, sekvestrant, stabilizator, humektant
Proizvedeno po proizvođačkoj specifikaciji.
Čuvati na suvom mestu.
Prosečna nutritivna vrednost za 100g proizvoda pripremljenog sa mlekom 1,5% m.m.
Naziv nutrienta (jedinica mere) |
100g |
%RDI |
Energetska vrednost (kJ) |
723 kJ |
8.61 % |
Energetska vrednost (cal) |
172 kcal |
8.6 % |
Masti |
7.4 g |
10.57 % |
od toga zasićene masne kiseline |
6.3 g |
31.5 % |
Ugljeni hidrati |
23 g |
8.85 % |
od toga šećeri |
18 g |
20 % |
Proteini |
3.4 g |
6.8 % |
So |
0.19 g |
3.17 % |
Naziv brenda:
Dr. Oetker
Proizvođač:
Dr. Oetker d.o.o.
Vuka Karadžića 13, 22310 Šimanovci
Republika Srbija
Pod-proizvođač:
Distributer:
Uvoznik:
Linkovi za originalne fotografije ambalaže:
1 - slika ambalaže 1
Ambalažni simboli za vrstu ambalaže