...

Dr. Oetker

Ruski kolač

Praškasta mešavina za pripremanje podloge za kolač sa sirom

670g


Alergeni

Izdvojeni sastojci

Nutritivna tabela

Dete
Tinejdzer
Žensko
Muško
Sportista
2014 kJ Energetska vrednost (kJ) 60% RDI
2014 kJ Energetska vrednost (cal) 60% RDI
2014 kJ Masti 60% RDI
2014 kJ zasićene masne kiseline 60% RDI
2014 kJ Ugljeni hidrati 60% RDI
2014 kJ od toga šećeri 60% RDI
2014 kJ Vlakna 60% RDI
2014 kJ Proteini 60% RDI
2014 kJ So 60% RDI

Mikronutrijenti (100g)

Mikronutrient Vrednost

Sastojci

Pakovanje sadrži: 440g mešavine za testo, 230g mešavine za fil.

Pripremanje: Za fil otopite 250g maslaca i ostavite ga da se ohladi. Namastite dno kalupa. Zagrejte rernu. Gornji/donji grejači: oko 170°C.Topao vazduh: oko 150°C. Sipajte mešavinu za testo u činiju, dodajte 150g maslaca ili margarina i 1 jaje. Sve umesite mikserom muteći najvećom brzinom oko 2 min, izvadite testo iz činije i na radnoj površini mesite, dok ne dobijete glatko testo. Polovinu testa razvaljajte preko dna kalupa. Većinu preostalog testa oblikujte u rolnu, položite je kao rub na testo i tako pritisnite uz obruč kalupa. Većinu preostalog testa oblikujte u rolnu, položite je kao rub na testo i tako pritisnite uz obruč kalupa, da formirate ivicu visine oko 2 cm.

Pripremanje fila: Mešavinu za fil sipajte u činiju za mešanje. Dodajte sitan sir, 3 jaja i otopljeni maslac, mutite mikserom najvećom brzinom, dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte fil u kalup i poravnajte. Ostatak testa iskidajte na sitne komadiće i rasporedite preko fila. 

Pečenje: Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite. Vreme pečenja: 65 min. Pozicija: donja trećina rerne. Ostavite kolač da odstoji još 5 min. u isključenoj rerni, a potom oko 1 sat na rešetki da se ohladi. Tek nakon toga odvojite kalup od kolača pomoću noža.

Čuvati na suvom i hladnom mestu.

 

 

 

Dodatne informacije

Herba Svet Partner
Carozang Partner