Sladoled


80g / Aleva / 2166

Sladoled

sa keksom

Praškasta smeša za sladoled sa mlevenim keksom


natrijum-karbonati - regulator kiselosti, sredstvo za dizanje testa, sredstvo protiv zgrudvavanja

amonijum-karbonati - regulator kiselosti, sredstvo za dizanje testa

antioksidans, emulgator

hidrogenizacija - tehnološki (industrijski) postupak prevođenja tečnih ulja u čvrste masti ("očvršćavanje" ulja) na visokim temperaturama, zagrejanim vodonikom, pomoću metalnih katalizatora pri čemu se dobijaju manje kvarljivi, stabilniji proizvodi; u zavisnosti od željene čvrstoće proizvoda, može biti potpuna ili delimična; nehidrogenizovana ulja imaju u mnogo većoj meri zadržana prirodna svojstva u odnosu na hidrogenizovana.

hidrogenizacija - tehnološki (industrijski) postupak prevođenja tečnih ulja u čvrste masti ("očvršćavanje" ulja) na visokim temperaturama, zagrejanim vodonikom, pomoću metalnih katalizatora pri čemu se dobijaju manje kvarljivi, stabilniji proizvodi; u zavisnosti od željene čvrstoće proizvoda, može biti potpuna ili delimična; nehidrogenizovana ulja imaju u mnogo većoj meri zadržana prirodna svojstva u odnosu na hidrogenizovana.

zaslađivač

oko 80% proteina kravljeg mleka je kazein

karboksimetilceluloza (natrijumkarboksimetilceluloza) - zgušnjivač, stabilizator, emulgator

guar guma - zgušnjivač, stabilizator

zaslađivač

  • Šećer

  • Mleveni keks (17,5%):

  • pšenično brašno

  • šećer

  • palmina mast

  • invertni šećerni sirup

  • skrobni sirup

  • sredstva za dizanje testa (E500, E503)

  • so

  • arome

  • surutka u prahu

  • obrano mleko u prahu

  • emulgator sojin lecitin

  • Potpuno hidrogenizovano biljno ulje (palmino, kokosovo)

  • Glukozni sirup

  • Laktoza

  • Mlečni proteini

  • Zgušnjivač (E466)

  • Palmina mast

  • Aroma

  • Stabilizator (E412)

  • Kuhinjska so

  • Boja (β-karoten)

  • Mlečna mast

Za 200ml mleka.

1. Sipajte u visoku posudu 0,2l hladnog mleka i dodajte sadržaj kesice.

2. Mešajte električnim mikserom 2-3 minuta.

3. Umućenu masu razlijte u manje posude i zamrznite.

Čuvati na suvom i tamnom mestu, na temperaturi do 25°C.

Naziv nutrienta (jedinica mere)

100g

%RDI

Energetska vrednost (kJ)

1926 kJ

22.93 %

Energetska vrednost (cal)

458 kcal

22.9 %

Masti

14.8 g

21.14 %

od toga zasićene masne kiseline

12.8 g

64 %

Ugljeni hidrati

76.3 g

29.35 %

od toga šećeri

67.6 g

75.11 %

Proteini

3.1 g

6.2 %

So

0.5 g

8.33 %

Naziv brenda:
Aleva


Proizvođač:
A.D. Prehrambena industrija "Aleva" Novi Kneževac
S. Miletića 15
Republika Srbija
www.aleva.rs

 

Pod-proizvođač:



 

Distributer:



 

Uvoznik:



 

Linkovi za originalne fotografije ambalaže:

1 - slika ambalaže 1
2 - slika ambalaže 2

Ambalažni simboli za vrstu ambalaže